#1 2013-04-23 16:58:38

IngridAlice
Medlem
Registrerad: 2012-11-12
Inlägg: 32
Hundar/kennel:
Beniichi av Bjødnatun, Najanin's Kiri Musome, Najanin's Yu Yukimi, Kichiko's Banzai Misa Otohime

Blodspor og ferskspor 2013

Vi er vel flere her som går blodspor og ferskspor med hundene våres. I denne tråden kan vi dele treningsopplevelser, prøveresultater, opp - og nedturer i løpet av sesongen 2013 smile Håper flere blir aktive her!


Nå har snart snøen reist her (vel, det snør nå, men den forsvinner vel snart igjen), og vi gleder oss til vi kan begynne å gå spor igjen. Har gått igjennom terminlista til NKK og har noen planer om hvor og når Lexi og Pippi skal få prøvd seg på prøver. Fersksporprøver blir det også naturligvis i løpet av sesongen. Og så blir det en vurdering etterhvert om vi begge (jeg og gubben) velger å gå opp med begge, eller hvordan vi gjør det i år.
Så nå gleder vi oss veldig, det blir en spennende sesong dette big_smile

Offline

 

#2 2013-04-24 08:42:35

Aiko-Chan
Medlem
Från: Oslo, Norge
Registrerad: 2009-10-31
Inlägg: 898
Hundar/kennel:
Najanins Aiko-chan & Najanins Deki Imouto

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Legger inn innlegget mitt her:

Jeg har gått årets første blodspor med jentene sammen med Anette. Sporene blei lagt utover vått jorde som frøys i løpet av natta og som blei ganske ålreit føre dagen etterpå, men sporene blei liggende mellom 14 og 15 timer. Det var ikke helt planen, men men. tongue

Jeg har jo slitt med å få Imouto til å faktisk gå sporet dersom det dukker opp vilt i det, og tempoet har vært helt skrekkelig. Etter dette sporet er jeg faktisk veldig optimistisk! Ikke bare hadde hun supert tempo (småtraving sånn at jeg må gå med bra steg, MYE bedre enn lange bakbein og tusling), men hun klarte også å hente seg inn etter hver distraksjon og gikk sporet til enden. Hun er ikke noe glad i skanken, og vil helst gå videre, men jeg kjenner at jeg ikke bryr meg så veldig mye om det, da motivasjonen for å finne dyr/følge blod er det viktigste.

Det som riktignok frustrerer meg, er at jeg er så overbevist om at hun hadde fungert helt utmerket på reelt ettersøk/jakt (det beviser hun jo gang på gang, både som bandhund og løs, både i jakt på friskt dyr og ved å finne kadaver/dyredeler), og så må vi likevel komme oss gjennom de blodsporprøvene... tongue Jeg skulle så ønske hun kunne få gått de siste meterne opp til et dyr for å øke motivasjonen, for at poletten skal ramle ned på ordentlig. smile

Aiko var veldig ivrig og flink, hun veit jo hva hun skal og har trent mye mer spor (både menneske- og blodspor) enn søstra, og hun er kjempestolt når hun finner skanken og bærer den hele veien hjem. På dette sporet brukte jeg svært lite blod, men det var lite tull, bare noen av de klassiske ringene hennes fordi hun må sjekke og være sikker.

Det er veldig gøy å kjenne at jeg har blitt en mye bedre hundefører, for jeg leser dem som åpne bøker og tør å kreve litt. Og da blir de jo straks litt mer ivrige på å være flinke også.

Senast redigerat av Aiko-Chan (2013-04-24 08:46:54)

Offline

 

#3 2013-04-24 09:05:01

Ulrika
Medlem
Från: Trelleborg
Registrerad: 2010-04-28
Inlägg: 2272
Hundar/kennel:
Parnassos Masaru "Musse" och Aangenaam Iki-Kokuhou "Gonza"

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Aiko-Chan skrev:

Legger inn innlegget mitt her:
Hun er ikke noe glad i skanken, og vil helst gå videre, men jeg kjenner at jeg ikke bryr meg så veldig mye om det, da motivasjonen for å finne dyr/følge blod er det viktigste.

Musse brydde sig inte heller om skanken och ville bara gå vidare- han låtsades att han inte såg den helt enkelt roll Jag fick lite olika tips nämligen att låta snöret vara kvar runt skanken och dra runt den när när vi hittade den - så det blev lite jakt av det hela. Eller hänga upp den en bit upp i ett träd så han behövde "jaga" den högt upp. Men det som gjorde störst skillnad var tipset som jag fick av min kompis som INTE håller på med blodspår utan personspår och det var att hon trodde att jag la alldeles för lätta spår och Musse inte var nöjd helt enkelt och därför inte "ville hitta skanken". Så nu försöker jag lägga mycket längre spår, krångligare spår, försöka inte göra likadant varje gång (för man är ju vanemänniska och gör ofta saker lika dant) och på olika underlag. Detta har gjort susen och Musse riktigt kämpar numera  och blir jätteglad och stolt som en tupp när han hittar sin skank thumbupth_smiley_flower_

Offline

 

#4 2013-04-24 09:42:47

Aiko-Chan
Medlem
Från: Oslo, Norge
Registrerad: 2009-10-31
Inlägg: 898
Hundar/kennel:
Najanins Aiko-chan & Najanins Deki Imouto

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Ulrika skrev:

Musse brydde sig inte heller om skanken och ville bara gå vidare- han låtsades att han inte såg den helt enkelt roll Jag fick lite olika tips nämligen att låta snöret vara kvar runt skanken och dra runt den när när vi hittade den - så det blev lite jakt av det hela. Eller hänga upp den en bit upp i ett träd så han behövde "jaga" den högt upp. Men det som gjorde störst skillnad var tipset som jag fick av min kompis som INTE håller på med blodspår utan personspår och det var att hon trodde att jag la alldeles för lätta spår och Musse inte var nöjd helt enkelt och därför inte "ville hitta skanken". Så nu försöker jag lägga mycket längre spår, krångligare spår, försöka inte göra likadant varje gång (för man är ju vanemänniska och gör ofta saker lika dant) och på olika underlag. Detta har gjort susen och Musse riktigt kämpar numera  och blir jätteglad och stolt som en tupp när han hittar sin skank thumbup th_smiley_flower_

Takk for tips, men verken å henge opp skanken eller trekke den lekende langsmed bakken er spesielt interessant. tongue Hun kan muligens kanskje nedlate seg til å leke litt med rådyrskanker, men hjorteføtter blir alt for svære.

Personspor er ikke så spennende for henne at jeg gidder å trene det, for jeg bruker ikke blosportreninga som aktivisering aleine, men fordi jeg har et ønske om å gå opp til prøver og få henne godkjent som ettersøkshund om hun er stabil nok, eller i alle fall jobbe mot viltsporchampionat. Aiko går like bra begge deler, fordi spor i seg sjøl er gøy, mens Imouto er opptatt av å finne dyret, og bryr seg ikke om mennesker har gått rundt i skauen. smile

Offline

 

#5 2013-04-24 10:21:30

charlla
Medlem
Registrerad: 2010-07-04
Inlägg: 1733
Hundar/kennel:
Izahami "Juni"

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Ja, rolig tråd!
Aikochan kan du inte belöna med nåt annat bara? Typ godis eller leksak? Måste det vara en skank? Juni är helt ointresserad av skankar.
Och blodspår.
Kursledaren vi hade i höstas sa att många hundar tycker själva spårningen i sig är belöningen så spårslutet kan vara ointressant, bara man får hunden att förstå att de slutar spåra där så är det ok.
Förra året började vi få till ganska hyfsad spårning på personspår, märkte också då att Juni jobbade bättre om det inte var för lätt.
Nu har jag börjat lägga några spår igen och då känns det som vi är tillbaka på ruta ett igen. Juni blir jätteglad när hon förstår vad som är på gång men är hon okoncentrerad, slarvar osv. Det har gått lite bättre när jag bromsar henne så hon inte kan rusa iväg men jag tar gärna emot tips hur vi kan bli bättre.

Offline

 

#6 2013-04-24 10:39:11

Ulrika
Medlem
Från: Trelleborg
Registrerad: 2010-04-28
Inlägg: 2272
Hundar/kennel:
Parnassos Masaru "Musse" och Aangenaam Iki-Kokuhou "Gonza"

Re: Blodspor og ferskspor 2013

För Musses del så tror jag att det är svårigheten och längden på spåret som har gjort susen för helt plötsligt är skanken intressant.
Är Imouto trött efteråt? För är hon inte det är det kanske för lätt/för kort för henne och hon vill belöna sig själv genom att fortsätta spåra?

Offline

 

#7 2013-04-24 13:31:46

Aiko-Chan
Medlem
Från: Oslo, Norge
Registrerad: 2009-10-31
Inlägg: 898
Hundar/kennel:
Najanins Aiko-chan & Najanins Deki Imouto

Re: Blodspor og ferskspor 2013

charlla: Jeg belønner masse med stemme og kos, noe hun responderer veldig bra på. I tillegg får hun pølse. Å leke når hun er på jobb er helt uaktuelt, hehe.

Ulrika: Joda, jeg ser den, men "problemet" med Imouto er at hun så og si aldri blir sliten, det er alltid mer å gå på. Jeg har feks lagt veldig lange spor til henne (uten så lang liggetid, kanskje 5-6 timer) som var så langt at vi spora i en time. Jeg tipper det var på ca 3-4 km. Den eneste gangen jeg har sett henne fysisk sliten var en gang vi var på klatretur i nysnø og hun gikk med kløv tilsvarende 1/3 av vekta si. tongue I tillegg blir hun sliten av utstillinger.

Senast redigerat av Aiko-Chan (2013-04-24 13:32:59)

Offline

 

#8 2013-04-24 14:26:09

Ulrika
Medlem
Från: Trelleborg
Registrerad: 2010-04-28
Inlägg: 2272
Hundar/kennel:
Parnassos Masaru "Musse" och Aangenaam Iki-Kokuhou "Gonza"

Re: Blodspor og ferskspor 2013

lollol Då får du mycket motion Aiko-Chan lol thumbup

Offline

 

#9 2013-05-01 19:44:49

Kiyomi
Medlem
Från: Tranby
Registrerad: 2010-08-13
Inlägg: 385
Hundar/kennel:
Kennel Hakushu, Honto-no Kiyomi og Hakushu Ki Yari
Webbsida

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Vi er godt igang med sporsesongen. I helgen ble det lagt et nattlangt spor på rundt 100 meter til Yari, og det var veldig interessant å se hvordan hun i løpet av sporet oppdaget og forstod hva hun drev med. Hun er veldig mye mer presis enn Kiyomi på sporingen og lukter godt og nøye på alle flekker.

I dag fikk hun gå et rundt 100 m spor med liggetid på rundt 5 timer og hun oppdaget raskt om hun mistet sporet og var stort sett hele tiden i sporets kjerne. Hun falt "skikkelig" av en gang, da tror jeg hun glemte hva hun sporet og fant et annet spor. Tenker at hun vil bli mer sikker på hva hun sporer med litt mengdetrening. Hun logret stolt og fornøyd da hun fant skanken i enden og vi hadde drakamp om denne hele veien tilbake til bilen. Flinka! love

Det er ikke bare Yari som har fått spore, selvfølgelig. Kiyomi har sporet en del tidligere, og hun har hatt stor fart og stresset seg frem. Det sporet hun skulle gå Søndag var drøye 600 m langt og VANSKELIG. Dette for at hun skulle være nødt til å konsentrere seg og få ned farten. Vi var enige om at om hun gikk det skulle jeg melde på prøve. Det slapp jeg. tongue Vi var nok mer av enn på, og vi var heller ikke helt "på nett". Kiyomi syns det var ekkelt at jeg stoppet henne når jeg trodde hun var av sporet, og det ble mye av det. Vi ga oss omtrent halvveis, og gikk bare de siste 30 m til sporslutt. Dog imponert over noen av de hindringene hun faktisk taklet i løpet av sporet. Hun sporet på tvers av en av Askers mest trafikkerte turveier og opp veldig bratte skråninger.

I dag innså vi at hun ikke nødvendigvis går for fort, men hun stresser seg opp og går litt "sikk-sakk" fordi hun er ukonsentrert. Hun sporer enormt bra når hun klarer å stresse ned, noe jeg fikk se da hun sporet 20-30 meter på grusvei i vind. Da måtte hun konsentrere seg og putte nesa i bakken, her gjorde hun en suveren jobb. Dessverre klarte jeg ikke stole på henne da vi hadde igjen rundt 40-50 meter til sporslutt, så mens hun mente det var en vinkel så sa jeg det ikke var det. Jeg oppdaget etter litt at jeg tok feil, slapp henne og lot henne finne sporslutt. Hun logret stolt og bar den svære hjorte-skanken store deler av veien. Vi kunne også kampe litt! Ettersom hun ikke har vært så fryktelig interessert i denne skanken tidligere er jeg veldig glad for at den nå har blitt så kul! big_smile

Offline

 

#10 2013-05-02 15:38:52

IngridAlice
Medlem
Registrerad: 2012-11-12
Inlägg: 32
Hundar/kennel:
Beniichi av Bjødnatun, Najanin's Kiri Musome, Najanin's Yu Yukimi, Kichiko's Banzai Misa Otohime

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Så artig at denne tråden har blitt aktiv big_smile

Veldig gøy at dere er i gang for sesongen, og at dere deler erfaringer her!
Kjenner jeg gleder meg til å begynne. Snøen er borte, ihvertfall her nede i lia, og vi skal legge ut våre første spor i helga big_smile

Offline

 

#11 2013-05-05 19:18:19

Kiyomi
Medlem
Från: Tranby
Registrerad: 2010-08-13
Inlägg: 385
Hundar/kennel:
Kennel Hakushu, Honto-no Kiyomi og Hakushu Ki Yari
Webbsida

Re: Blodspor og ferskspor 2013

I går la jeg et veldig kort spor til Yari, og droppet å merke det for jeg tenkte det GIKK ikke å gå feil. Nå har jeg lært, vi var ikke på sporet en eneste gang før vi fant slutten. whistle

I dag gikk hun rundt 200 m, sporer veldig fint når hun er på og slår rett innpå om hun "kommer over det" etter å ha falt av, men om hun faller av er hun rett og slett litt på tur, snuser på andre ting og ser på verden. En gang forsvant hun av fordi hun møtte på en kul padde. Da jeg satte henne tilbake på sporet var hun rett på igjen. Veldig imponert.

Kiyomi gikk rundt 350 m i går. Syns hun kavet mindre og jobbet mer konsentrert og rolig. Derfor ble jeg enormt skuffet over dagens 580 m spor. Hun stresser seg opp med en gang hun er av, det vil si at hun stresser seg opp så fort hun løfter hodet og hun setter fart i en eller annen vilkårlig retning. Det tok litt tid før jeg skjønte at når hun "bestemt" satte fart så hadde hun mistet sporet. Etter en time med stress og kaving ga vi opp og dro hjem. Vel tilbake i bilen innså jeg at jeg stresser meg opp sammen med henne, for da "landet" jeg og kjente hvor sliten jeg var! roll

Offline

 

#12 2013-05-24 07:43:00

IngridAlice
Medlem
Registrerad: 2012-11-12
Inlägg: 32
Hundar/kennel:
Beniichi av Bjødnatun, Najanin's Kiri Musome, Najanin's Yu Yukimi, Kichiko's Banzai Misa Otohime

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Lager tråd, men greier ikke å følge opp selv roll

Uansett, vi er godt i gang med treningssesongen smile Lexi skal først i ilden i juni, og prioriteres først nå. Endelig har vi fått opp tempoet i sporet, og vi nærmer oss noe som jeg kan bli fornøyd med smile
Hun er spornøye, og virker veldig sikker når hun jobber, noe som gjør at jeg lett stoler på henne.
Litt uheldig med forrige spor, hun var ikke helt i form stakkar, og måtte spy når vi var kommet halvveis. Med en liten pause der, gikk hun på igjen og vi kom oss til sporslutt, og da var visst formen helt fin igjen lol
Planlegger å legge et ganske avansert spor i kveld, og så får vi se hvordan hun takler det i morgen.

Pippi skal også snart få begynt, jeg må bare bli ferdig med alle regnskapene til 31.mai... Litt mye jobb for tiden.

Offline

 

#13 2013-06-16 05:50:36

IngridAlice
Medlem
Registrerad: 2012-11-12
Inlägg: 32
Hundar/kennel:
Beniichi av Bjødnatun, Najanin's Kiri Musome, Najanin's Yu Yukimi, Kichiko's Banzai Misa Otohime

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Hvorfor i alle dager har jeg klaget på tempo i sporet roll I går gikk vi et testprøvespor. Lange opphold, mye vinkler osv., og den hunden min bare durer av gårde i et vilt tempo. Hun har ikke noe problemer med å bli bremset, så jeg går bak og bremser da lol Litt problematisk, for blir litt liten tid til å lese henne godt i sporet. Men hun er jo nesten ikke av sporet da, så må være svært fornøyd med det big_smile
Da elgføttene her blir brukt av en liten elghundvalp for tiden, ble sporslutt en ekornbamse, noe som slo svært godt ann sporgåeren:)

Senast redigerat av IngridAlice (2013-06-16 06:36:25)

Offline

 

#14 2013-06-24 13:41:00

IngridAlice
Medlem
Registrerad: 2012-11-12
Inlägg: 32
Hundar/kennel:
Beniichi av Bjødnatun, Najanin's Kiri Musome, Najanin's Yu Yukimi, Kichiko's Banzai Misa Otohime

Re: Blodspor og ferskspor 2013

I går var jeg og Lexi på vår første sporprøve smile Det ente med 0.premie lol

Vi begynte litt småsurrete, men hun begynte å jobbe bedre etterhvert... Fram til vi fant noen mer spennende lukter i skogen whistle Og etter det var det vanskelig å motivere henne til å fortsette på blodsporet, så vi brøyt halvveis.
Men vet nå bedre hva vi bør jobbe med framover, og neste prøve er allerede planlagt big_smile

Det positive er at det er utrolig lett å skille når hun går blod, når hun går viltspor og når hun bare er på tur i skogen. Og det er en fin egenskap. Nå må vi bare få frem at hun skal gå bare blod når jeg sier at hun skal gå det tongue

Offline

 

#15 2013-07-12 08:17:20

IngridAlice
Medlem
Registrerad: 2012-11-12
Inlägg: 32
Hundar/kennel:
Beniichi av Bjødnatun, Najanin's Kiri Musome, Najanin's Yu Yukimi, Kichiko's Banzai Misa Otohime

Re: Blodspor og ferskspor 2013

Arbeidet fortsetter smile I går fikk vi muligheten til å spore frem til et allerede dødt rådyr (påkjørt av bil) med jentene (Lexi og Pippi). Jentene syntes det var virkelig stas, men de er noe mer forsiktig på fallet enn det min kjære Birk er. Men etter litt god oppgiring ble ting veldig gøy!

Nå er endelig Pippi friskmeldt etter en skade, og hun skal også begynne med sporjobbing. Blir så godt å komme i gang med hun også!

Fornøyd Pippi med fangsten:

http://shibainfo.com/forum/img/gallery/814_1373616478.jpg


Det triste med dette er at dette var ei rådyrgeit med melk i jura. Så vi gikk rundt jordeskanter og inn i kratt for å se om vi kunne finne kalven(e), men uten hell. De er for flinke til å gjemme seg bort cry

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB
Innehåll: © Copyright 2006 Shibainfo.com
PunBB: © Copyright 2002–2005 Rickard Andersson