#1 2010-10-13 21:10:19

Aiko-Chan
Medlem
Från: Oslo, Norge
Registrerad: 2009-10-31
Inlägg: 898
Hundar/kennel:
Najanins Aiko-chan & Najanins Deki Imouto

Hvordan ta fra hunden skanken?

Hei.

Aiko har nå vært på hyttetur med Kiyomi og Anette, og da skjedde det noe morsomt: Idet Line legger ut blodspor for at hennes hund og Kiyomi skal gå det, stikker Aiko til skogs, finner sporet og ikke minst elgskanken i enden.

Stolt og lykkelig kommer hun travende ut av skogen med skanken i munnen og er ekstremt lite villig til å gi den fra seg, haha!

Også før denne situasjonen har jeg stussa på hvordan man faktisk skal ta fra hunden skanken og samtidig vise at man er veldig fornøyd med at hunden fant den. Er det vanlig å bare la den bære på beinet til den blir lei og slipper? Kan fort hende at frøken apporterings-trollbolle bare bærer og bærer, nemlig... tongue

Senast redigerat av Aiko-Chan (2010-10-13 21:11:58)

Offline

 

#2 2010-10-14 05:41:04

Laila
Medlem
Från: Sundbyfoss, Norge
Registrerad: 2006-07-13
Inlägg: 1474
Hundar/kennel:
Kennel Katsumoto, Birk, Taka, Maiko og Lykke
Webbsida

Re: Hvordan ta fra hunden skanken?

I våres var jeg på kurs og vi fikk følgende råd på hunder som har bytte trang. Dette gjelder uansett hva hunden har i munnen.

Ha hunden i bånd slik at hunden ikke stikker av med byttet sitt. Lek med en gjenstad, lokk hunden til deg, få tak i båndet og bare hold i det.  Ros og klapp hunden og fortell at den er kjempeflink. Få hunden helt inntil deg. Ikke ta etter gjenstanden.
Til slutt vil hunden automatisk slippe, når hunden slipper begynn å lek med gjenstanden i gjenn uten å ha dra kamp. Ro det hele ned, klappe og ros hunden igjen, Ikke ta etter gjenstanden, når hunden slipper gjenstanden putt den i lomma. Lat som ingen ting.
Vent noen 10-15 sek begynn å lek med gjenstanden på nytt, la hunden vinne, ro så ned i gjen som beskrevet over, ta leken og avslutt.

Dette fungerer. Vi hadde på kurset 3 hunder med meget stor bytte trang og det fungerte. Han man lær hunden dette at uansett hva den har i munnen så er det lettere at hunden kommer til oss med den. Blir som en katt som er stolt av å vise oss at den har fanget en mus, de kommer jo alltid til oss.

En kløv kan være vanskeligere å gi fra seg da lukt av denne kan forsterke bytte innstiktet.  Men man kan jo bruke en kløv til å leke med istedenfor en leke, da blir kansje ikke kløven så spennende at hunden vi beholde den selv.

Men en hund som får ros av å komme til oss med noe vil bli veldig stolt og dette øker også motivasjonen til hunden.

Tren på dette slik at hunden vet at det å komme med noe er bare positivt.

Laila

Offline

 

#3 2010-10-15 08:10:22

Aiko-Chan
Medlem
Från: Oslo, Norge
Registrerad: 2009-10-31
Inlägg: 898
Hundar/kennel:
Najanins Aiko-chan & Najanins Deki Imouto

Re: Hvordan ta fra hunden skanken?

Takk for svar. Da fortsetter jeg treninga i møtet med skanken som med alle de andre tingene hun finner til stadighet (Aiko er en racer på feltsøk og spor helt av seg sjøl, nemlig big_smile) og roser og koser masse og viser henne at hun er kjempedyktig som finner ting til mamsen sin! heart

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB
Innehåll: © Copyright 2006 Shibainfo.com
PunBB: © Copyright 2002–2005 Rickard Andersson